RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

"Вибивають" останні гроші: в Києві розгорівся скандал навколо кремації жертв коронавірусу

В Києві розгорівся гучний скандал через фірму-монополіста, що займається кремацією померлих від коронавірусу та вимагає величезні гроші за цю процедуру.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"У київському крематорії приймають померлих від COVID тільки з катафалків компанії "Петро Великий". Навіть за наявності всіх необхідних документів іншим транспортом в останню путь на Байкове не приймуть. Переконався в цьому особисто. Ніяких нормативно-правових документів не надають - тільки ставлять перед фактом", - розповів волонтер Геннадій Друзенко.

При цьому, у відділі організації діяльності у сфері поховання департаменту житлово-комунальної інфраструктури "Апострофу" пояснили, що ніяких переваг у "Петра Великого" в роботі з крематорієм немає.

"Це неправдива інформація, абсолютна неправда. Вони приймають абсолютно всіх, хто привозить. Крематорій - ритуальна служба, яка здійснює кремацію. Вона приймає всіх підряд", - заявили в департаменті КМДА.

"Апостроф" провів експеримент і звернувся в одну з приватних ритуальних фірм столиці, щоб зрозуміти, чи дійсно "Петро Великий" - монополіст і тільки він має "право" проводжати в останню путь померлих від коронавірусу. За легендою, в Олександрівській лікарні від коронавірусу помер родич, і його потрібно кремувати. Дивно, але співробітниця фірми повідомила, що такими випадками вони не займаються, і порадила нам звернутися... до конкурентів! Вгадайте, до яких саме.

"Ховає ритуальне агентство "Петро Великий", можете до них спробувати звернутися. Але я вам відразу можу сказати, що якщо середній похорон - це 10-16 тисяч гривень, то померлих від коронавірусу вдвічі дорожче буде коштувати поховати", - пояснила співробітниця ритуального агентства.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": "Золоті" катафалки: як у столиці борються за тіла померлих від коронавірусу і скільки на цьому заробляють.