RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Бійці ЗСУ можуть знищити за дві секунди: пропагандисти Путіна визнали провал на Донбасі

Російські пропагандисти, які висвітлюють "досягнення" бойовиків на Донбасі, в відкриту визнають переваги ЗСУ.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ВПК.

"Можна бути героєм, але якщо противник гарантовано знищує тебе до виходу на рубіж ефективного героїзму, то такий стає безглуздим", - пише видання, у якому підкреслюється, що мова йде про позиції, які опинилися, відповідно до Мінським домовленостям в так званій "сірій зоні".

Можуть спостерігати і все

Пропагандисти відзначають, що бойовики на Донбасі займають позицію спостерігача і не більше того.

"Не можна сказати, що чергові підрозділи ополчення контролюють або прикривають якісь ділянки. Маючи фронт в десять - п'ятнадцять, а то і двадцять кілометрів, батальйон, який виставляє на передову в ротацію одну зі своїх рот, може хіба що "спостерігати" його. І то тільки якщо нариє і забезпечить зв'язком досить НП. Говорити про повноцінне відбиття атак, як правило, не доводиться: добре, якщо з сусідніх позицій хоча б вогнем великокаліберних кулеметів можуть перекривати проміжки", - описують ситуацію в ВПК.

Значна перевага ЗСУ

У статті наголошується, що українські військові, навпаки, не тільки можуть підтримувати необхідну щільність бойових порядків, а й повсюдно встановлюють на опорах ЛЕП, вишках, щоглах поворотні відеокамери з сучасною оптикою, що забезпечують постійний хороший огляд передових позицій бойовиків навіть без підйому в повітря БЛА.

"У такій ситуації, яку б вигідну позицію на пануючій висоті ні зайняти, противник, маючи чисельну перевагу і маючи перевагу в вогневих можливостях, просто оточує її своїми "опорниками" і НП, "обтискаючи" її по флангах, роблячи вельми небезпечними і скрутними навіть такі банальні речі, як ротація особового складу, постачання продуктів і боєприпасів", - описують противагу ЗСУ перед противником пропагандисти.

Копати і тільки

З огляду на вищеописану ситуацію, пропагандисти відзначають, що єдине, чим бойовики можуть протистояти ЗСУ, це копати. Але, очевидно, пишуть пропагандисти, обігнати за темпами земляних робіт переважаючого супротивника просто неможливо і до того ж такі дії мало результативні.

"Крихкі згодом траншеї слід постійно розчищати. Механізація цієї праці неможлива - на будь-який голосний звук робіт в траншеях і на помічений рух противник піднімає БЛА. При цьому ЗСУ під час перемир'я абсолютно безперешкодно підганяють до переднього краю екскаватори, щоб відрити капоніри для техніки або укриття для особового складу", - описують ситуацію пропагандисти.

"Дерзкая"

Для більш детального опису ситуації, пропагандисти нагадують історію висоти "Дерзкая", під Коминтерновим. Бойовикам все ж довелося відступити і "здати" ЗСУ цю позицію навесні 2019 року.

"Незабаром виявилося, що висота "працює" в обидва боки: довелося залишити ще й сусідні позиції - "Сімку" і "Плиту". Закінчилася невдачею і втратами спроба повернути "Дерзкую". Результат - ЗСУ впритул наблизилися до Коминтернового", - нагадують пропагандисти.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званих ДНР-ЛНР регулярно придумують все нові і нові страшилки про звірства ЗСУ на Донбасі, одна з них називається "Каратель у вогні".

Також російські пропагандисти влаштували істерику через "спецоперацію" ЗСУ.