RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україні запрацював "коронавірусний" закон про компенсації медикам: що потрібно знати

Українські медики отримають компенсацію від Фонду соціального страхування України за період самоізоляції і перебування в установах охорони здоров'я в розмірі 100% втраченого ними заробітку.

Про це повідомляється на сайті Фонду соціального страхування України.

Відзначається, що відповідний закон вступив в силу у вівторок, 19 травня.

"Розмір допомоги для медичних працівників не залежить від тривалості страхового стажу, фінансування здійснюється на підставі листка непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності "ізоляція від COVID-19-11". При оформленні заяви-розрахунку, роботодавець вказує причину непрацездатності - 11, тобто ізоляція від COVID-19", - пояснили у Фонді.

Також право на компенсацію втраченого за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробітку мають всі застраховані особи. Розмір допомоги від Фонду для них становить 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Як повідомляв "Апостроф", чотирнадцять регіонів вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з COVID-19. Зокрема, минулого тижня завершилися виплати на Херсонщині, серед "успішних" також Дніпропетровська та Львівська області.