RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

На передовій з 2014 року: фото і історія майстра спорту з дзюдо, який воює на Донбасі

У мережі з'явилася розповідь про майстра спорту з дзюдо Олександра Остренка, який захищає Україну на Донбасі з 2014 року.

Його історію опублікували на Facebook-сторінці 30-ї окремої механізованої бригади ім. Князя Костянтина Острозького.

Спочатку Остренко служив в добробате. 2014 рік, за його спогадами, був дуже важкий для всіх - активна фаза бойових дій, рейди, штурми, зачистки. Тоді було видно, де ворожі підрозділи сформовані з "трактористів" і кримінальних елементів, а де - професійні військові. І різниця ця відчувалася по їх втратах і захопленим збройовим трофеям. Навіть тепер видно, що любителів там немає.

В юності Олександр професійно займався дзюдо. До строкової служби в армії вже став кандидатом у майстри спорту з дзюдо, а після - продовжив тренуватися і дійшов до спортивного звання майстра спорту. Виступав на республіканських і міжнародних змаганнях.

Боєць не перестає підтримувати фізичну форму і на передовій. За його словами, для цього тут є саморобні штанги, турнік і бруси. Надалі професійно займатися спортом вже не стане, але має бажання спробувати себе в якості інструктора в дитячо-юнацьких патріотичних організаціях. Щоб вчити молодь поєднувати майбутню військову службу з високими спортивними досягненнями.

"Зараз перед Україною такі виклики, кожен повинен вміти тримати зброю в руках. І молодим хлопцям, які ховаються від призову, я рекомендую все ж пройти військову службу. Ніхто не змушує залишатися в армії. Але в будь-який момент на поріг нашого будинку може прийти ворог , тому кожному чоловікові в нашій країні треба бути до цього готовим ", - говорить Остренко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше боєць ЗСУ показав свій шолом, в який потрапила куля ворожого снайпера в зоні проведення Операції Об'єднаних сил.