RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Не депутат: стало відоме прізвище кандидата в мери Києва від "Слуги народу"

Кандидатом на пост мера Києва від "Слуги народу" може стати людина не з фракції, а чиновник з Міністерства охорони здоров'я.

Про це повідомляють "Vesti" в Telegram.

На місцеві вибори можуть висунути головного санітарного лікаря України, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

У коментарі журналістам народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура побічно підтвердив цю інформацію. За його словами, є велика ймовірність, що кандидатом від "Слуги народу" стане не депутат.

"Поки не хочу називати прізвище, це людина з державної служби. Публічно про намір балотуватися він ще не заявляв", - сказав він.

Володимир Зеленський під час прес-конференції заявив, що буде підтримувати кандидата в мери Києва від партії "Слуга народу" і додав, що в праймеріз в мери столиці братимуть участь як представники від партії так і незалежні кандидати.

"Відсутність лави запасних є у всіх ешелонах, в тому числі, в кандидатах у мери. Займаються активно пошуком партійці, колеги з "Слуги народу". Тому, думаю, це буде якоюсь певною несподіванкою для нас всіх. Ніхто не буде виставляти слабких кандидатів - це точно. це буде сильна кандидатура, є варіанти", - сказав перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофимов.

При цьому він зазначив, що це може бути і не заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко, і не глава комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Володимир Зеленський заявив, що розглядає варіант проведення місцевих виборів восени і на окупованому Донбасі.