RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

​Хто з таким тестуванням працюватиме? Українка поділилася криком душі про коронавірус, фото

В Україні існує проблема з тестуванням заражених коронавірусом.

Про це повідомляє користувач мережі Анастасія Браткова на своїй Facebook-сторінці.

Вона зазначила, що її родичка захворіла COVID-19 ще 3 квітня. Однак до сьогоднішнього дня їй забороняють виходити з карантину, а пройшло вже 7 тижнів. Причина таких дій - тестування.

"Причина проста - 4 раз ПЛР-тест приходить з позначкою "некоректно взятий". Кожен ПЛР доводиться чекати по тижню і довше...", - написала Браткова.

Перший тест був зданий 29 квітня, прийшов 9 травня. Другий жінка здала 11 травня, а результат отримали 17 травня. Третій взятий 12 травня, відповідь прийшла 21-го. Наступний раз тест заплановано на 25 травня.

"Що говорить сімейний лікар? Що зняти з карантину до отримання другого "здорового" тесту не може. І нагадує про штраф в 17 000 грн у разі, якщо поліція зловить на вулиці", - зазначила Браткова.

За її словами, така ситуація впливає і на статистику, збільшуючи кількість хворих коронавірусом.

"І побутове - ПЛР-тести роблять в 4 лікарнях. В одній черзі по 40 хвилин стоять кашляють хворі, тільки привезені лежачі з вірусом, і вже здорові. Самі лікарі кажуть, що повторне зараження можливо. Точніше так, вони не знають, можливо або ні. Це, звичайно ж, викликає побоювання... ", - написала Браткова.

Як повідомляв "Апостроф", в семи медустановах України буде проведено дослідження вітчизняного препарату "Амізон Макс" на хворих з коронавірусною інфекцією.