RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

"Слуги" дозволили корупціонерам через своїх людей затягувати ліквідацію ДАБІ - ЗМІ

Розслідування в будівельній галузі показало, що анонсована Кабінетом міністрів ліквідація Державної архітектурно-будівельної інспекції свідомо гальмується.

Про це йдеться в статті, опублікованій "КП в Україні".

"У будівельній галузі настав час змін. З першої хвилі реформування в 2011 році ДАБІ перетворилася до 2020 року на "магазин" з продажу документів. Нинішня влада вирішила орган ліквідувати, а функції розподілити. Але ліквідувати інспекцію прийшли ті ж кадри Януковича, які фігурували в скандалах цього органу", - йдеться в статті.

Зокрема, мова йде про автора схем Олександра Сергієнка, якого повернув нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко, який очолює Комітет ВР з питань організації державної влади. Клочко зробив Сергієнка своїм помічником.

"У ЗМІ було багато публікацій про зв'язок Сергієнка з екс-керівником столичного управління ДАБІ Сергієм Кучером в створенні схеми "5 доларів за квадратний метр". Кучер і Сергієнко на базі нібито ліквідованої ДАБІ утворили дуумвірат, коли в якості глави ДАБІ був призначений Юрій Васильченко, а главою ліквідаційної комісії органу став Богдан Федоренко. За їхнім планом, Васильченко був переведений на посаду керівника Державної інспекції містобудування України, яка бере на себе функції ДАБІ, крім дозвільних", - сказано в матеріалі.

Там зазначається, що останні виконуватиме Державна сервісна служба містобудування України.

"Її створення під питанням - як прописано в постанові про ліквідацію ДАБІ, - вона продовжує здійснювати свої повноваження і функції до сформування нового органу. Поки Федоренко залишається главою ліквідаційної комісії ДАБІ, у нього є повноваження з надання дозвільних документів. Основне завдання корупціонерів - відстрочити початок функціонування ДССМУ, збираючи "врожаї" на видачу сумнівних документів і каналізуючи громадський негатив від узаконення токсичних об'єктів будівництва на стару ДАБІ, яка буде в перманентному стані ліквідації", - пояснили хід подій в ЗМІ.

Там уточнили, що крім збору з корупції фейкову ліквідацію ДАБІ зручно використовувати для кампанії з прибирання неугодних і нелояльних осіб. Їм направлені повідомлення про звільнення протягом місяця в зв'язку з ліквідацією органу.

"Беззаконня неможливо було б творити без заступників у високих кабінетах. На вершині піраміди завжди був офіс особи з числа тих, яким покладено держохорона", - пише ЗМІ.