RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Українцям готують "сюрприз" з абонплатою на електроенергію: скільки доведеться платити

Українці платитимуть за електроенергію за новими правилами. Тепер платіжки будуть приходити як за саму електроенергію, так і за її транспортування.

Як повідомляє "Апостроф", про це повідомили джерела "Обозревателя" в Кабміні.

Відзначимо, що недавно в Україні аналогічним способом розділили платіжки за газ, в результаті чого загальна сума послуги зросла. Очікується, що плату за транспортування електроенергії окремо введуть в нову платіжку вже з наступного року.

За даними співрозмовників видання, вже в 2021 році тарифи для населення можуть підвищити. У Кабміні кажуть, що незважаючи на рекомендації з боку Нацкомісії з комунальних послуг та енергетики (НКРЕКУ), в 2020 році тарифи на електроенергію підвищуватися не будуть.

"Зараз просто не час. Ми прийшли до ситуації, коли і регулятор, і міністерство в своїх пропозиціях не можуть виключити питання скасування перехресного субсидування, що призведе до зростання тарифу для населення, але переглядати ці тарифи в 2020 році ніхто не буде", - відзначає джерело видання.

Нагадаємо, що скоро українці отримають платіжки на нерухомість, в яких буде відображена сума оплати за "зайві" квадрати.