Ледь не забрали зброю: під Рівним сталася жорстка сутичка з поліцейськими, фото і відео

Співробітники екіпажу патрульної поліції в Рівненській області застосували зброю і спецзасоби під час інциденту з місцевими жителями на вулиці Набережній в місті Вараш.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Сутичка сталася в четвер, 28 травня, після того, як в поліцію надійшло повідомлення про підозрілий рух автомобіля марки "Mazda" в житловому масиві мікрорайону Перемоги. Припускалося, що водій перебуває в стані сп'яніння.

Виявивши транспортний засіб, поліцейські підійшли до водія і зажадали пред'явити документи. 39-річний місцевий житель відмовлявся це зробити і підійшов до свого 35-річного знайомого, який вигулював собаку породу кане-корсо.

На вимогу взяти домашню тварину на повідок власник собаки не відреагував. Коли собака накинувся на 33-річного сержанта поліції, той застосував табельну зброю і поранив тварину в лапу. Це спровокувало бійку.

Один з учасників конфлікту зірвав номерні знаки зі службової машини "копів" і почав бити патрульного по голові повідцем. Другий - вступив в сутичку з поліцейським, ледь не відібравши у нього табельну зброю.

Патрульні використовували сльозогінний газ і підстрелили в ногу одного з них. Власника пораненого пса затримали відразу, водія "Mazda", який зник з місця події, довелося розшукувати. В кінцевому підсумку йому було повідомлено про підозру у вчиненні опору (ч.2 ст.342 КК України) і нанесенні тілесних ушкоджень (ч.2 ст.345 КК України). Раніше затриманий чоловік відбував покарання за злочини, пов'язані з обігом наркотиків, а також розбій та грабіж.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Печерському районі Києва двоє невідомих нанесли вогнепальне поранення громадянину Чорногорії, після чого підпалили свій автомобіль і зникли з місця злочину.