RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Потрібно брати приклад з фінів: екс-радник Путіна розповів, як Україні перемогти Росію

Колишній радник президента РФ з економіки Андрій Ілларіонов вважає, що Україна повинна брати приклад з Фінляндії, яка в 1939 році протистояла СРСР, і сама протистояти агресії Росії в Криму і на Донбасі, не чекаючи допомоги з боку.

Про це він розповів в інтерв'ю сайту "Сегодня".

"Якщо Україна не буде чинити опір сама, то не допоможе ніхто. У цьому цинічному світі не допомагають тому, хто не чинить опір сам. Це не гарантія, що будуть допомагати, це шанс. Якщо жертва не чинить опір, то допомагати не буде ніхто. Більш того , багато хто буде відмовляти, мовляв, не треба чинити опір, тому що відсутність опору позбавляє інші країни від прямої або непрямої допомоги. тому багато хто зацікавлений в тому, щоб Україна не пручалася. Але не сама Україна", - підкреслив експерт.

Він нагадав, що в 1939 році, коли СРСР напав на Фінляндію, фінів не підтримав ніхто, вони чинили опір поодинці.

"І якщо ми порівняємо співвідношення військових, економічних, демографічних потенціалів Фінляндії та СРСР в 1939 році з сьогоднішнім співвідношенням потенціалів України і Росії, то порівняння буде на користь України. Можливостей для опору в України сьогодні набагато більше. Україна має реальних союзників. Становище України сьогодні незрівнянно краще, ніж у Фінляндії в 1939 році. Залишається справа за малим, але найважливішим - за бажанням і готовністю до опору агресії", - підкреслив Ілларіонов.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці квітня Верховна Рада прийняла звернення до парламентаріїв інших держав про засудження збройної агресії Росії проти України, незаконної анексії Криму та окупації ОРДЛО.