День захисту дітей і не тільки: які свята відзначають 1 червня

Щорічно 1 червня в Україні та інших країнах відзначають День захисту дітей, але це не єдине свято, яке випадає на цю дату.

"Апостроф" розповідає про всі свята.

Міжнародний день захисту дітей

Свято відзначають з 1925 року. Але Україна почала відзначати лише з 1998 року. Саме свято присвячене дітям, які потребують опіки та захисту. В багатьох країнах влаштовують концерти, фестивалі та розваги для дітей.

Всесвітній день батьків

Його почали святкувати з 2013 року. Він присвячений найголовнішим людям в житті дитини, саме вони несуть відповідальність за виховання.

День Івана Довгого

На це свято гуляли з давніх часів на Русі в перший літній день. У цей день Православна церква вшановує пам'ять преподобного Іоанна Углицького.

У цей день на Русі було прийнято вимовляти різноманітні змови, які повинні були захистити поля від напастей - від негоди, від шкідників, від лихого ока.

Всесвітній день молока

Вперше таке свято відзначили в 2001 році. Але у багатьох країн такий день "свій". Його відзначають в іншу дату. На свято влаштовують молочні фестивалі і веселощі.

Важливі дати

У 1831 році англійський дослідник Джон Росс відкрив північний магнітний полюс.

У 1838 році діячі культури викупили з кріпосної неволі Тараса Шевченка.

У 1862 році на всій території США було заборонено рабство.

У 1935 році в Англії було введено іспит на отримання водійських прав.

Неофіційні свята

Деякі в цей день також відзначають День відправки річкою пляшки з хорошими думками і День народження "Супермена".

Іменини

1 червня відзначають свої іменини Корнилій, Анастасія, Андрій, Олександр, Антон, Василь, Віктор, Григорій, Дмитро, Іван, Ігнатій та Олег.

Як повідомляв "Апостроф", літо в Україні буде супроводжуватися сильними зливами, градом і шквалами, при цьому невелика ймовірність, що екстремальною і тривалою буде спека.