RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У ЗМІ розповіли про підготовку акції під Кабміном промисловців, які завдають шкоди державі

Всеукраїнська громада рибалок-промисловиків 2 червня збирає акцію протесту під Кабміном, як вважають журналісти, справжніми організаторами акції є представники промислових рибодобувних підприємств, які регулярно завдають шкоди рибному господарству України.

Про це пише портал "Моя Київщина".

Так, видання уточнює, що серед ініціаторів акції може фігурувати ТОВ "Інвест і К", яка завдала шкоди вітчизняному рибному господарству на 650 тис грн. Також організують акцію протесту ТОВ "Мореплавець-3000" (сума збитку близько 100 тис грн) і ТОВ "Десна-55" (сума збитку близько 30 тис грн).

Метою організаторів, які завдають шкоди державі, є протидія прийняттю проекту наказу "Про затвердження Режиму рибальства в рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) України в 2020 році" для подальшого незаконного вилову риби.

Цей проект проходить процедуру юстирування в Міністерстві юстиції України і був направлений туди Мінекоенерго листом від 28 травня 2020 року. Він повинен бути підписаний в червні. Його метою є впорядкування промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України і раціональне і економне використання водних біоресурсів суб'єктами господарювання всіх форм власності. Режими рибальства доповнюють діючі правила промисловим навантаженням, а саме, кількістю знарядь лову, а також кількістю плавзасобів. Крім того, вводяться ділянки рибогосподарських водних об'єктів їх частин, на яких забороняється промисел водних біоресурсів (верхів'я водосховищ - особливо цінні ділянки для відновлення екосистем).

За інформацією ресурсу, на акції протесту під Кабміном промисловики будуть говорити про заборону на промислове рибальство в Київському і Канівському водосховищах, яку було введено з метою збереження і відновлення біорізноманіття.

За 4 місяці поточного року промислові рибалки завдали збитків державі на 1 млн 710 тис грн, з яких оплатили тільки 22 тисячі 492 грн.