RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Боятися треба не людей на вулицях: експерт розповів, як Путін може вдарити по Україні

Якщо Росія зважиться на наступ на Україну з півдня, вона не зупиниться перед тим, щоб ініціювати масові "народні" проросійські виступи в південно-східних регіонах або влаштовувати терористичні атаки.

Такі думки висловив в інтерв'ю "Апострофу" колишній постійний представник президента України в АР Крим, а також експерт ad hoc ОБСЄ Борис Бабін.

"Може бути все, що завгодно. Вони вже підривали бомби в Харкові та Одесі. За їхньою логікою, все це для них цілком прийнятно. Але я не думаю, що проросійські акції будуть масовими, великої підтримки для Росії я не очікую. Але російська агентура у всіх гілках влади буде робити все, щоб паралізувати управління, виключити можливість військового опору. Я б боявся не людей на вулицях, а людей в кабінетах - вони значно небезпечніше і там набагато більше друзів Росії ", - зазначив експерт.

За словами Бабіна, вони будуть займатися дезорганізацією збройних сил, провокувати розвал цивільного управління, робити спроби сформувати проросійський політичний курс, блокувати економіку в умовах кризової ситуації.

"Одна справа, якщо є агент впливу в Генштабі, друга - в райадміністрації, третя - якщо група депутатів підтримують Росію у Верховній Раді, а четверта - якщо, наприклад, заступник голови Офісу Президента, м'яко кажучи, не зовсім проукраїнський. І кожен з них буде знищувати Україну з власного кабінету в тій мірі, в якій здатний ", - констатував Бабін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія планує провокації проти України, питання лише в тому, коли - Борис Бабін.