RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Нацполіція розкрила масштабне розкрадання коштів колишнім керівником "Держгідрографії", фото

"Під час попередніх слідчо-оперативних дій було виявлено, що керівництво ДУ "Держгідрографія" при замовленні тендерів на послуги з ремонту кораблів, використовували низку підставних учасників і переможця тендерних закупівель, а також низку підставних субпідрядних організацій, привласнили державні кошти в особливо великих розмірах", - про це повідомляє портал "Моя Київщина".

Крім цього, за даними порталу: "Переможцем по трьох тендерним закупівлям на загальну суму понад 24 млн. грн. Було шахрайським чином встановлено "підставну фірму" із штатом співробітників з однієї особи та відсутністю будь-яких виробничих чи ремонтних приміщень та відповідного кваліфікованого штату для виконання замовлених за державні кошти робіт".

"По заздалегідь погодженій схемі кошти у повному обсязі переведені в готівку та використані на нецільові потреби, чим державі завдано збитків у особливо великих розмірах.

Матеріали попереднього розслідування стали предметом кримінального провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.

На теперішній час проводяться додаткові слідчі дії для встановлення міри провини кожного з учасників злочинної̈ схеми розкрадання державних коштів посадовими особами ДУ "Держгідрографія" та їхніми спільниками", - пише видання.