RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Попрацювали рагулі: мережі розгнівало фото "реконструкції" пам'ятки архітектури під Львовом

У селі Созань Старосамбірського району провели реконструкцію історичної будівлі у якій знаходиться "Созанський психоневрологічний інтернат", українці обурені результатами про що активно пишуть у мережі.

Фото оновленої будівлі з'явилось у Facebook Старосамбірської районної ради.

"В цій соціально-медичній установі нещодавно завершили капітальний ремонт фасаду 1 корпусу, шляхом утеплення 157 кв.м. мінеральними плитами. Для проведення ремонтних робіт використано 274,6 тис.грн., які спеціалізований заклад отримав з обласного бюджету розвитку", - йдеться в повідомленні.

У коментарях піднялась хвиля обурення, українці невдоволені, що після реконструкції зник балкон.

"Це потрібен особливий талант так спотворити будівлю", "Рєбята, це не капітальний ремонт чи реконструкція - це рагулізм. По усьому цивілізованому світі історичні будівлі намагаються залишати історичними, а ви взяли і зробили з історичної будівлі якесь одоробло кольору дитячої несподіванки... Ну от шо ви за люди такі", "Будівля 1848 року побудови. Пережила 2 світові війни...", "Вандалізм! Ви ще цим пишаєтесь? Такий красивий балкон зруйнували.. Вас не можна допускати до реконструкції", - пишуть вони.

Раніше "Апостроф" писав, що в мережі бурхливо обговорювали те, що російський актор Михайло Пореченков, який стріляв раніше з кулемета в бік українських захисників Донецького аеропорту, знявся в рекламі продукції французької компанії Danone в Росії.