RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Схоже на Чорнобиль: опубліковано депресивні фото житлового "гетто" в Росії

У мережі показали, як виглядає район «Зенітка» в російській Читі. Всього в 10 хвилинах їзди від центру міста можна побачити Чорнобильську зону відчуження - напівзруйновані будинки, зграї бродячих собак, безлюдна місцевість, відсутність доріг. Від Чорнобиля цей район відрізняється тільки наявністю сміття, звалищ і смітників практично скрізь. Однак в «читинському гетто» живуть люди.

Про це йдеться в репортажі журналістів видання Zab.ru.

У будинку по вулиці Кенонська живуть сім'ї з дітьми вже більше десяти років. Їм доводиться спати майже з відкритим дахом - небо закривають лише шматки шиферу.

«Будинок числиться аварійним, він не житловий, залишилося тут всього три сім'ї. Нікого не розселяють уже близько десяти років, так і живуть люди в таких умовах. Я тут 20 років живу, дах зруйнований, дощ іде - все протікає, гниє. Взимку дуже холодно, а тут адже у всіх діти маленькі », - розповів мешканець будинку.

У декількох метрах від будинку красується звична для жителів гора зі сміття і рідких відходів, а посеред неї стоїть похилений туалет.

«Будинок визнали аварійним, розселяти планують в 2021 році. Смітник в цьому місці був завжди, поставили один сміттєвий бак для виду, але толку від нього ніякого. Раз в 2-3 місяці прибирають саме звалище. Робили дах недавно, але від нього стало тільки гірше, промерзає ще більше, вони прибрали призьби. Загалом, нічого тут не роблять, тут жителі самі по собі пробиваються », - розказав один з мешканців будинку.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
.jpg
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Він додав, що в даному районі три контингенти людей - алкаші, літні люди і кочівники. Але одна з головних проблем - собаки, вони практично скрізь і часто нападають на людей.

«Дітей тут чимало, страшно за них через бродячих собак, тут їх дуже багато. Ходити дуже небезпечно, були десятки випадків нападів на людей », - додав він.

Молодий чоловік розповів також про те, як туалети розподіляються за категоріями громадян. Малозабезпечені люди ходять у звичайні дерев'яні туалети, а решта - в сараї.

"Читинське гетто" можна використовувати як туристичне місце для залякування приїжджих: людям буде цікаво подивитися, як тут виживають.

Нагадаємо, в рамках ослаблення карантину Чорнобильська зона відчуження відкривається для відвідування, але з певними обмеженнями.