У Вінниці назріває скандал через спалах коронавірусу на "швидкій": медики б'ють на сполох

Співробітники Вінницької станції медичної допомоги повідомляють про масовий спалах коронавірусу в колективі, який приховує адміністрація медичного закладу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Про критичну ситуацію журналістам повідомили письмово і по телефону люди, які назвалися співробітниками станції швидкої допомоги в місті Вінниці, однак зберегли свою анонімність.

За словами співрозмовниці видання, із 225 співробітників станції у 82 вже підтвердився коронавірус.

"Можливо, це сталося через те, що невчасно були проведені ПЛР-тести. Але найбільше нас обурює те, що ця інформація ніде не проходить. У МОЗ кажуть, що знають про цю ситуацію. Наші співробітники зверталися до обласного департаменту охорони здоров'я та міського. Але нам кажуть, що у нас не професійна хвороба, і що ми самі винні", - стверджує жінка, що зателефонувала журналістам.

За її словами, з початку пандемії коронавірусу співробітникам станції медичної допомоги не робили тести на COVID-19, хоча вони щодня виїжджають на виклики і можуть в разі інфікування заразити інших людей. Тестування нібито почали проводити тільки у вівторок, 16 червня. Позитивний результат є навіть у головного лікаря.

У колективі обурюються також умовами праці та станом приміщення, в якому доводиться працювати. Це, на їхню думку, також сприяють поширенню інфекцій в колективі.

"У нас дуже велике скупчення людей на маленьке приміщення, і в цьому приміщенні грибок. Ремонт в ньому не робився років 30. Серед трьох підстанцій на нашій найгірші умови і найменше приміщення", - говорить анонімна співробітниця медустанови.

Але найбільше скарг у медпрацівників викликає відсутність реакції від адміністрації установи і департаменту охорони здоров'я на їхні звернення. Станція, незважаючи на спалах коронавірусу серед її працівників, продовжує працювати.

Керівництво Вінницької станції медичної допомоги погодилося відповісти тільки на офіційній запит "обов'язково з електронним підписом". У Департаменті охорони здоров'я Вінницької ОДА також не змогли прокоментувати ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Київській міській лікарні швидкої допомоги стався спалах коронавірусу, COVID-19 підтвердили у медиків і пацієнтів.