RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рада продовжила дію коронавірусного закону: про що в ньому йдеться

Верховна Рада прийняла законопроект №3636 "Про внесення змін до розділу II" Прикінцеві положення "Закону України" Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) "(щодо продовження терміну дії в зв'язку з загрозою зростання захворюваності населення коронавірусной хвороби (COVID -19).

Законопроект підтримали 311 народних депутатів.

"Проект закону розроблений з метою забезпечення доступу хворих коронавірусною хворобою громадян до ліків і запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) серед населення України", - йдеться в пояснювальній записці.

Проект закону подовжує до 1 січня 2021 року термін дії Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 30 березня №539-ІХ. Спочатку закон мав діяти до 1 липня 2020 року.

Цей закон дає можливість лікувати пацієнтів з COVID-19 незареєстрованими препаратами, які рекомендовані офіційним органом Сполучених Штатів, країн - членів ЄС, Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю для лікування COVID-19 у відповідній країні.

Також закон допускає використання зареєстрованих медикаментів за показаннями, не зазначеними в інструкції для медзастосування при наявності доведеної ефективності з лікування коронавірусу.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок п'ятниці, 19 червня, Україна поставила черговий антирекорд з захворюваності на коронавірус - за добу зафіксовано 921 новий випадок COVID-19.