RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Куди можна їхати, а куди - не можна: в Україні запустили карту для подорожей під час пандемії

Міністерство закордонних справ України оприлюднило інтерактивну онлайн-карту для мандрівників під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

На карті відображені режими в'їзду та транзиту у всіх країнах світу на основі оперативної інформації МЗС і закордонних дипломатичних установ.

"Це карта для людей. Уряди країн світу вводять обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в'їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди - ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини", - заявив на брифінгу глава МЗС Дмитро Кулеба.

Відзначають, що дані карти регулярно оновлюються. Завдяки їй можна дізнатися, чи можливо в'їхати в країну або проїхати її транзитом, а також умови перетину кордону.

За словами Кулеби, онлайн-карта буде доступна для користувачів після пандемії COVID-19. Вона зручна туристам при плануванні поїздок за кордон.

Карта вже працює в тестовому режимі і доступна за посиланням.

Як повідомляв "Апостроф", українські туристи зможуть в'їхати в Чорногорію при наявності свіжого негативного тесту на коронавірус.