RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У МОЗ пояснили зростання кількості хворих коронавірусом в регіонах

Рекордна кількість випадків захворювання коронавірусом у Львівській області пов'язана з тим, що там усунули велику чергу громадян, які очікували тестів.

Про це на нараді з президентом сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Так Ляшко прокоментував питання Володимира Зеленського про 200 випадків коронавірусу у Львівській області за минулу добу.

Також наголошується, що в деяких регіонах України, зокрема на Закарпатті, досить напружена ситуація зі створенням умов для безпечного проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

"Коронавірус коригує наші плани у всіх галузях. Ми повинні дбати про безпеку дітей, особливо коли у них відповідальний період ЗНО", - сказав президент.

За даними уряду, показник захворюваності наразі становить 46,8 випадків на 100 тисяч населення, а маркер, після якого треба приймати рішення про епідемічну ситуацію - 60 осіб на 100 тисяч.

В Україні вже третій день поспіль фіксується все менше нових випадків зараження коронавірусом. За останню добу виявлено 681 випадок, а за весь період пандемії кількість випадків досягла 37 241.

Як повідомляв "Апостроф", в середині червня Центр громадського здоров'я України повідомив про те, що за останній місяць в країні кількість смертей, викликаних ускладненнями Covid-19, зросла майже вдвічі.