RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Пророкує" богатство і врожай: яке свято 25 червня і що не можна робити

25 червня в народному календарі України відзначають день Петра Афонського і Онуфрія Великого. Свої іменини святкують Андрій, Анна, Арсеній, Іван, Марія, Петро, Степан, Тимофій, Юліан.

Історія свята

Онуфрій Великий жив в повній самоті в дикій пустелі цілих шістнадцять років.

В молодості він виховувався в монастирі. Після того як він дізнався від старців монастиря про важке і високе життя пустельників, Онуфрій захотів стати одним з них.

Вночі він таємно покинув монастир і побачив перед собою яскравий промінь світла. Молодий Онуфрій злякався, але голос янгола запропонував йому продовжити шлях. У пустелі Онуфрій знайшов пустельника і став його учнем. Той вчив його духовної боротьбі і боротьбі зі спокусами. Коли Онуфрій був готовий - пустельник залишив його одного.

Фото: Вікіпедія

Через час біля печери, де жив Онуфрій, виросла пальма і з'явилося джерело води. Дванадцять гілок пальми по черзі давали фінікові плоди, так що преподобний Онуфрій не відчував потреби у воді і їжі. У тіні він міг ховатися від спеки, а янгол приносив йому хліб і причащав його щовихідних.

Преподобному Онуфрію моляться про всі потреби, особливо ж про придбання духовних чеснот, а також про збереження від раптової смерті.

Прикмети в свято

Вважалося, що до Онуфрію потрібно завершити перший покіс сіна. Дівчата і хлопці збиралися на найвищих пагорбах селища і просили у Онуфрія допомоги: просили гарного врожаю і більше сонячних днів.

В цей день рекомендується молитися і бути смиренним.

Заборони в свято

Вважається, що в цей день не можна виносити сміття з хати, інакше можеш викинути щастя.