RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Розваги на будь-який смак: як дістатися і скільки коштує відпочинок на курорті Коблево

В Україні почався курортний сезон, українці все частіше збираються до моря, одним з популярних маршрутів для сімейного відпочинку обирають Коблево.

"Апостроф" розповідає про відпочинок на цьому курорті.

Серед українців курорт популярний завдяки пологому піщаному узбережжю, цілющому повітрю, сформованому морем і сусідніми з ним сосновими масивами, а також добре розвиненій інфраструктурі. У Коблево є аквапарки, луна-парк, родео-парк, дельфінарій, кілька нічних клубів і можливість відвідати місцевий винний завод "Коблево" - в рамках екскурсії з дегустацією продукції.

Скільки коштує житло

Ціни на житло залежать від умов, що надаються для проживання, сезону і попиту. Низька вартість оренди житла відзначається на початку курортного сезону - травень, перша половина червня і у вересні; в пік сезону ціни традиційно піднімаються на 20-50%.

Селище Коблево знаходиться в годині ходьби від пляжної зони курорту, тут можна зняти найдешевше житло, наприклад, кімнату в приватному секторі. Від селища до морського узбережжя доведеться дістатися пішки, автомобілем або маршрутним автобусом - вартість проїзду в одну сторону - близько 10 гривень.

Номери в курортній зоні поруч з морем обійдуться дорожче. Тут є як пансіонати, санаторії, бази відпочинку, побудовані ще в радянські часи, так і новітні готелі або окремо стоять котеджі.

Як дістатися

Селище знаходиться біля кордону двох областей - Миколаївської та Одеської. Залізничного вокзалу та аеропорту немає, але розташовано кілька автостанцій:

  • Автостанція №1, на в'їзді в курортну зону - Одеське шосе, 4;
  • Автостанція №2, орієнтир - база відпочинку "Автомобіліст";
  • Автостанція №3, в кінці Курортного проспекту, орієнтир - база відпочинку "Зоря".

З більшості міст України стандартний маршрут передбачає спочатку приїзд в Одесу або в Миколаїв, з яких регулярно ходять автобуси до автостанцій в Коблево:

  • Вартість проїзду за маршрутом Одеса - Коблево - від 50 гривень;
  • Вартість проїзду за маршрутом Миколаїв - Коблево - від 60 гривень.

Дістатися від автостанції №1 в Коблево безпосередньо в курортну зону можна маршрутками, які курсують кожні 40 хвилин - з 7:40 до 19:00, вартість проїзду - 10 гривень. Для того щоб виїхати з курортної зони, можна скористатися послугою попереднього замовлення, залишивши передоплату в касі одного з автовокзалів (№2 та №3), що знаходяться в зоні відпочинку.

Автобуси за маршрутом Коблево - Одеса - Миколаїв - Херсон відправляються з інтервалом в 20 хвилин, з 06:00 до 19:30. Орієнтовна вартість проїзду: Коблево - Миколаїв - від 80 гривень, Коблево - Одеса - від 50 гривень, Коблево - Херсон - від 130 гривень.

Подорожуючим на авто слід знати, що до Коблево веде траса М14 / Е58. Водіям слід врахувати, що при з'їзді з вказаною траси асфальт вузький і місцями досить сильно розбитий. На в'їзді в курортну зону розташовується КП з автостоянкою, де можна залишити свій транспортний засіб за певну плату, а до місця відпочинку дістатися місцевим маршрутним автобусом за 10 гривень або на таксі за 50 гривень.

Про те, де і за скільки можна відпочити на курортах Запорізької області, розташованих на узбережжі Азовського моря, читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити в Запорізькій області.