RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

​Померла українка, яку ледь не поховали заживо: фото і деталі дивовижної історії

В смт Стрижавка Вінницької області померла 83-річна Ксенія Дідух, яку мало не поховали заживо три місяці тому.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "33-й канал".

Дивовижна історія сталася в лютому цього року. У пенсіонерки зафіксували зупинку серця, а медики виписали довідку про смерть. Але незабаром жінка подала ознаки життя.

"Напередодні мама почала задихатися. Викликали "швидку допомогу" з Вінниці, сказали, що тиск у неї відсутній, пульс теж. Мовляв, вмирає. Правда, помітили, що треба почекати, щоб повітря вийшло з легких. Вкололи дві ін'єкції і поїхали", - розповіла дочка пенсіонерки Тетяна Котомченко.

Вона зазначила, що через кілька годин мама продовжувала видихати. Ноги і руки були холодними.

"Ми знову подзвонили на 103, і приїхала друга бригада медиків. Зробили кардіограму, виміряли тиск, пульс. Зафіксували, що старенька померла. Але ми стали відзначати, що вона ж видихає. Відповіли, що це нормальний процес для небіжчиків. Самі викликали поліцію і констатували смерть. Стали готуватися до похорону. Повідомили односельчанам, сестрі з Росії, яка вже стала шукати квитки на найближчі рейси", - поділилася Тетяна.

За її словами, вже замовили кафе для поминок, священика, викопали половину ями. Тільки ще не купили труну і вінки.

"Так минуло ще 5 годин, повна хата людей, а мама все видихає. У розпачі я подзвонила сімейному лікарю з районної лікарні, яка відправила третю карету "швидкої допомоги". Почали робити штучне дихання, застосували кисневу маску, дали глюкозу. Через півгодини лікар схопив бабусю за руку - і вона навіть закричала від болю. Навіть ім'я своє назвала. Похорон скасували, а нашу родичку відвезли в реанімацію", - додала дочка.

Медики заявили, що не бачили такого за свою багаторічну практику. Журналістам пенсіонерка розповіла про плани на майбутнє.

"Все життя я санітаркою в лікарні та дитячому будинку для інвалідів працювала. Можливо, це мені Бог дав ще час бачити цей білий світ. У мене ж город великий, треба ж картоплю посадити, посіяти петрушку і салати. А влітку повезу зелень до Вінниці на ринок торгувати, а там і за грибами піду. Нема коли сидіти вдома", - сказала старенька.

Але дочка розповіла, що така ситуація не пройшла безслідно. Мама провела в лікарні ще 10 днів. Адже вплинули інсульт, тромбофілія, двостороннє запалення легенів. Після виписки близько місяця Ксенія Прокопівна відчувала себе непогано, згадувала, як її показували по телевізору.

"Але з часом мамі ставало все гірше. Вона не розуміла, що вдома, вибігала на дорогу, кричала. Ми її ні на секунду не залишали, чергували з братом цілодобово. Це було не життя, а муки. Постійно на таблетках. Напередодні смерті мама вже перебувала в комі і задихнулася, як в той раз. Ми викликали лікарів, але на цей раз дива не сталося. Констатували смерть. І знову вразило те, що у Ксенії Прокопівни температура ще 3 години трималася 39 градусів. Або це вона за життя так боролася? Поховали ми бабусю біля її чоловіка. Могилу, яку після "воскресіння" засипали, знову розкопали. Так важко мені без неї. Сниться, що приходить на город допомагати... ", - поділилася Тетяна Іванівна.

Як повідомляв "Апостроф", також раніше була оприлюднила історія 19-річної Катерини Нікітенко, яка вперше за всю історію української армії отримала кваліфікацію водолаза.