Ведуться не тільки вчення: розвідник розповів про план Кремля вдарити по важливій ділянці в Україні

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що Росія все ж планує застосувати Збройні сили РФ для створення сухопутного коридору в окупований Крим.

Як повідомляв "Апостроф" про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"Перш за все, слід зауважити, що це - не ідея, а план. Очевидно, що стратегічний план застосування ЗС РФ для створення цього сухупотного коридору і позбавлення України виходу до Чорного моря і світового океану", - заявив представник ГУР.

Він повідомив, що військова розвідка "має певну інформацію щодо і навчань, які проводяться за таким же сценарієм, і інших дій".

"Тому такі плани існують. Але їх реалізація вже буде залежати від багатьох факторів", - заявив Скібіцький.

Коментуючи загрозу з Придністровського напрямку, розвідник вказав на важливість врегулювання територіальної проблеми в Молдові, пов'язаної з так званої Придністровською Молдавською республікою. За словами представника військової розвідки, присутність російських військ у Придністров'ї - "це, однозначно, вже загроза".

"Точно така ж загроза, яку представляло перебування Чорноморського флоту РФ в Криму до початку російської агресії проти України. Будь-яка військова присутність може бути використана для здійснення або розвідувально-підривної діяльності, або дії в рамках більш широкомасштабної агресії", - заявив Скібіцький.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія зібрала біля кордонів України велику кількість військових і техніки.