RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Чи піде Путін на велику війну проти України? Генерал озвучив сценарій

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж вважає, що широкомасштабну війну президент Росії Володимир Путін вести не буде - йому це не треба.

Про це він розповів "Апострофу".

"Він має намір показати противникам, що має армаду в десятки мільйонів людей. Його метод - тиснути економічно, політично, загрозою війни, але не починати її. Створювати політичні сили, на які буде робити ставку, створювати економічні тіньові формати, впроваджувати агентуру, формувати регіональні тіньові еліти, надавати інформаційний вплив. Але широкомасштабної наступальної війни проти України або Білорусі зараз не буде", - вважає Маломуж.

За його словами, якщо Путін почне наступ на Україну, то це вже буде реальна війна і конфронтація не з самою Україною, але і з НАТО, тому що Кремль вийде на межі Альянсу.

"Плюс до всього, Україна тепер має статус члена Програми розширених можливостей, а тому НАТО вже не буде дотримуватися особливого нейтралітету. Світ, який до цих пір демонстративно не брав участь в конфлікті з Росією, почне відкрито об'єднуватися проти неї, всі карти будуть відкриті, маски скинуті. Перше, що зроблять, це відключать РФ від світового ринку. Тому Путін не піде на такі кроки, хіба що ми будемо дестабілізовані, але це вже інший сценарій", - розповів він.

Він вважає. що в нинішній ситуації наступ на Україну призведе до величезних втрат і конфронтації з глобальними гравцями, Путін і його оточення розуміють, що цю війну вони не виграють.

"Крім того, широкомасштабна війна з Україною і Білоруссю не буде підтримана більшістю російського суспільства. Окупацію Криму підтримали, бо він завжди був "російським", як вони кажуть. Конфлікт з Україною на Донбасі Кремль видає за громадянську війну. А широкомасштабні бойові дії означатимуть колосальні жертви – і не буде підстав, аби мотивувати їх перед росіянами. Путін постійно звертається до риторики Другої світової, або як він її називає Великої вітчизняної війни. Але це зовсім різні речі. В той час добровольці йшли воювати проти нацистської Німеччини незалежно від команди з Москви. Тепер же мова йтиме про відверте захоплення чужих територій", - вважає Маломуж.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" - Прихована мобілізація в Росії: навіщо це Путіну та чи треба боятися Україні.