RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Писарук вимагає повністю закрити справу проти нього і Бахматюка - заява

Екс-заступник глави НБУ Писарук вітає закриття справи проти нього і Олега Бахматюка, але вважає справедливим, якщо справу закриють не тільки формально, а й по суті, беручи до уваги наявні у правоохоронців докази повної безпідставності звинувачень.

Про це повідомляють Українські новини.

У статті для НВ Олександр Писарук зауважив, що "справа, незважаючи на всі юридичні і фактичні підстави для цього, було закрито не по суті, а з формальних причин, які, тим не менш, також є вагомими".

"Нацбанк повинен був виконувати свою функцію забезпечення фінансової стабільності в країні і відстоювання інтересів вкладників і кредиторів і виконував її повністю в рамках закону і передбачених процедур, - пише банкір. - Зокрема, в процесі прийняття рішення про видачу стабілізаційного кредиту "VAB банку", незважаючи на те, що криза вимагає оперативності прийняття рішень, команда пройшла необхідні процедури і прийняла законне рішення, яке до сих пір діє і ніким не оскаржене".

"Мої адвокати зібрали всі необхідні докази і давно подали їх в правоохоронні органи разом з клопотанням про закриття кримінальної справи стосовно мене, - заявив Писарук. - Безпідставність та надуманість претензій з приводу прийнятого рішення була підтверджена професійними висновками, а також іншими зібраними стороною захисту документами. Закриття кримінальної справи щодо мене - це логічне завершення цієї історії. Абсурдність обвинувачення була зрозуміла з самого початку активної фази цього провадження, а тому я впевнений, що є всі підстави для закриття справи щодо мене як з формальних причин, так і в зв'язку з відсутністю будь-якого кримінального злочину в моїх діях. Очікую, що найближчим часом всі необхідні процесуальні дії будуть зроблені і з мене будуть остаточно зняті всі звинувачення".

Справу проти Писарука і Бахматюка було відкрито через нібито нецільове використання коштів рефінансування, наданих НБУ VAB банку в період банківської кризи 2014 року. Висновки експертиз Фонду гарантування вкладів і заяви НБУ підтверджують, що всі кошти рефінансування були витрачені за прямим призначенням - їх отримали вкладники банку. 5 червня Печерський районний суд м.Києва прийняв рішення, яким визнав незаконною постанову Віталія Касько, колишнього заступника генпрокурора Рябошапки, про відновлення справи Писарука і Бахматюка.