RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україну накриє пекельна спека з грозами: прогноз на тиждень

Найближчими днями в Україні прогнозується дуже спекотна погода, місцями повітря розжариться до +36 +39 градусів.

Про це в Facebook написала відомий український синоптик Наталка Діденко.

"У більшості областей України - сильна спека! Очікується вдень +30 +35 градусів, на півдні, на сході та місцями в Центрі місцями +36 +39 градусів! Тільки на Заході буде трохи нижче, +25 +29 градусів, а в дощах навіть подекуди +20 +24 градуси. Сильна спека, разом зі зливами, грозами або смерчами, також відноситься до небезпечних метеорологічних явищ, тому легковажити нею - ні в якому разі", - пише вона.

За прогнозами синоптика, 4 липня короткочасні дощі та грози пройдуть на півночі України, у Вінницькій області, ще торкнуться Прикарпаття, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей. На інших територіях країни - без істотних опадів.

На наступний день, 5 липня, на півдні і сході України буде переважати суха сонячна погода з сильною спекою. Грозові локальні дощі можливі місцями в північних, центральних областях, локально на Прикарпатті та на Волині.

"У Києві 4 липня очікується дощ і гроза, 5 липня - шансів на дощ менше. Вихідні в столиці спека послабшає до +28 +29 градусів", - пише Діденко.

Разом з тим вже з початку наступного тижня, 6-7 липня, спека повернеться, стовпчики термометрів знову будуть підніматися вище +30 градусів. На Півдні і Сході України ослаблення сильної спеки ймовірно з 10-го липня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз на липень. За його розрахунками, другий місяць літа в Україні буде дощовим і спекотним.