RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Ульянів день: традиції, прикмети і заборони 4 липня

У народі 4 липня відзначається Ульянів день. До цього часу розпускався липовий цвіт, з якого наші предки варили різні відвари і зілля, що володіють потогінними, бактерицидними, жарознижувальними і іншими властивостями. З Ульяновим днем в народі було пов'язано дуже багато повір'їв і прикмет, за якими намагалися дізнатися, якою буде погода в найближчі дні і місяці.

Про це повідомляє "Апостроф".

Говорили, що в стародавні часи жили двоє закоханих на ім'я Улян і Уляна. Одного разу Улян ходив по полях і луках, кликав Уляну, а та сиділа на березі, задивившись на води бурхливої річки. Отямилася Уляна тільки ввечері, прибігла на луг, але Улян в цей час пішов до річки по іншій дорозі. Так Улян і Уляна розминулися, а зараз до цього часу не можуть зустрітися.

Прикмети на 4 липня

Прийнято було саме на Ульянів день, 4 липня, збирати липу, яка, згідно з давніми віруваннями і прикметами, могла рятувати людину від пристріту.

Квітки липи, зібрані в цей день, будуть володіти цілющою силою.

Якщо липа у дворі засохла - чекайте біди.

Якщо рослини 4 липня вражені борошнистою росою - саме сьогодні потрібно боротися з цим шкідником.

У цей день готували спеціальний липовий порошок, який може заліковувати опіки і зупиняти кровотечу. Відомо, що дівчата на Русі використовували липу в косметичних цілях. Наприклад, липовий настій робив шкіру м'якою і гладкою, а сік зміцнював волосся.

Заборони Ульянова дня

Якщо розлучитися в цей день зі своєю другою половинкою, то шансів відновити відносини просто не буде.

Не можна навіть просто сваритися і допускати невеликі суперечки з дорогою людиною, інакше це спричинить за собою дуже важкі наслідки. Навіть в поїздках не варто розлучатися хоч на деякий час.

Категорично забороняється також навіть уявляти себе з іншою людиною. Такі помисли спричинять велику ймовірність того, що залишитеся у розбитого корита.

Як повідомляв "Апостроф", на поточному тижні, з 29 червня до 5 липня, зірки обіцяють удачу людям, якінароджені під знаком Зодіаку - Лев, Діва і Риби.