RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Забутий герой: волонтер розповіла жахливу історію про білоруса, який приїхав воювати за Україну

У суботу, 4 липня, коли в Україні проходили акції на підтримку обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета, в мережі нагадали історію добровольця АТО з Білорусі Ігоря Клевка, який міститься в карцері Маріупольського СІЗО за звинуваченням у замовному вбивстві.

Про його долю розповіла на своїй Facebook-сторінці волонтер Тетяна Близнюк.

"Білорус Ігор Клевко був тренером з бойових мистецтв, і, як багато інших білоруси, приїхав допомогти нам виграти цю війну. Він пішов у добробат" Донбас ", де за бойову доблесть отримав псевдо" Лев ", а потім зміг вступити до лав ЗСУ. У нього, красивого і міцного тоді охоче брали інтерв'ю", - нагадала вона.

Взимку 2017 року Ігоря Клевка заарештували за звинуваченням у замовному вбивстві жителя селища Мангуш. Його взяли під варту прямо в Ірпінському госпіталі, де бійця оперували після чергового поранення.

За словами волонтера, у в'язниці йому кілька разів ламали ніс. Він неодноразово оголошував голодування. Щоденні побої привели до того, що близько року він провів у психіатричній лікарні.

"Зараз, в суді він не схожий на колишнього харизматичного білоруса-добровольця. Він весь сивий, худий, з паличкою і з безліччю якихось, розписаних кульковою ручкою, папірців, які він раз у раз прикладає до скла судової "клітки". На тих папірцях, ймовірно, написано про випадки свавілля щодо нього. Ці його спроби докричатися до світу викликають веселі усмішки у сторони звинувачення і зневажливі посмішки судді і присяжних. Все одно нечисельній підтримці нічого не розібрати з написаного, адже підійти ближче не дасть конвой", - написала в своєму пості Тетяна Близнюк.

Спроби активістів взяти обвинувачуваного на поруки закінчуються безуспішно, звернення до Офісу президента і комітет ветеранів теж нічого не дають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд звільнив від домашнього арешту бізнесмена Євгена Бродського, якого звинувачують в організації вбивства ветерана бойових дій на Донбасі Віталія Олешко (позивний "Сармат"), щоб він 5 днів відпочив на морі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: