RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Сербії видали фейк про протестуючих "найманців з України"

Сербські ЗМІ розповсюдили фейк про нібито причетність України чи її громадян до протестів у Белграді.

Посольство України у Сербії у своїй заяві закликає журналістів не поширювати неправду.

Виявилось, що у сербському виданні Alo вийшла публікація під назвою "Найманці з України знищили Белград! Нове одкровення про руйнівні протести демонстрантів". Її одразу підхопили російські видання. Alo написало, що у протестах в Белграді нібито брали участь найманці американської приватної військової компанії Blackwater, громадяни Сербії, які раніше брали участь у війні на Донбасі проти росіян та сепаратистів.

"У ці дні через російські і проросійські інформаційні ресурси в інформаційному просторі Сербії поширюється інформація про нібито "український сценарій" і причетність українців до подій в Сербії", - йдеться у заяві посольства.

Посольство наголосило, що Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію у Сербії, тому просить сербські ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію про Україну та українців.

"Посольство України не має інформації про участь громадян України в останніх подіях в Сербії", - зазначили у посольстві.

Нагадаємо, що столицю Сербії Белград охопили протести після того, як влада оголосила про посилення карантину через новий спалах коронавірусу. Пізно ввечері 7 липня демонстранти стали збиратися на площі перед парламентом. У протестах взяли участь понад 5 тис. людей.