Синоптики попереджають про зливи на заході України: де буде топити

Увечері в суботу, 11 липня, через дощі очікується підйом рівня води в річках басейнів Сяну, Дністра, Прута і Серета в західних областях України.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Українського гідрометцентру.

"Штормове гідрологічне попередження. Внаслідок випадання дощів, очікується підйом рівнів води над рівнями на 20.00 11 липня: увечері 11 липня і протягом 12-13 липня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) - на 0,3 -1,3 м; 12 липня на річках Закарпаття - на 0,3-1,0 м; 12-13 липня на річках басейнів Прута та Серету (Івано-Франківська, Чернівецька обл.) - на 0,2 - 0,7 м ", - повідомили в Укргірометцентре.

Синоптики наголосили, що в гірських районах існує загроза сходу селевих потоків.

Крім того, в Укргідрометцентрі зазначили, що в місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого та схилового стоку з підтоплення понижених місць; на малих водотоках швидкоплинне підвищення рівнів води на 0,5-1,0 м; на тлі підвищеної водності а р.Стрвьяж поблизу с.Лука (Самбірський р-н, Львівська обл.) можливий початковий вихід води на заплаву.

У свою чергу прес-служба ГСЧС попередила , що ввечері 11 і протягом 12-13 липня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підйом рівнів води на 0,3-1,3 м. При значних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

На тлі підвищеної водності на р.Стрвьяж біля с.Лука (Самбірський р-н Львівська обл.) Можливий початковий вихід води на заплаву. Також 12 липня на річках на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води.

Повідомляється, що 12 липня очікуються значні дощі в західних областях, в Карпатах і на Закарпатті - сильні дощі.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці червня на Буковині та Прикарпатті через потужні зливи річки і гірські струмки вийшли з берегів, паводок призвів до масштабних руйнувань в регіоні.