RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Бубонна чума вбила підлітка в Монголії

15-річний хлопчик в Монголії помер від бубонної чуми.

Про це повідомляє видання Mirror.

Хлопчик помер у західній монгольської провінції Гові-Алтай. Десятки людей, які контактували з ним, виявилися в ізоляції через смертельну хворобу.

Повідомляється, що у підлітка була висока температура після того, як він з'їв м'яса бабака з двома друзями. Згідно з повідомленнями, він помер через три дні після вживання м'яса гризунів. Всі його контакти були встановлені, щоб зупинити ризик поширення хвороби.

Бубонна чума - це бактеріальна хвороба, яка поширюється блохами, що живуть на диких гризунах, таких як бабаки. Вона вбиває менш ніж за 24 години, якщо не вжити заходів.

Крім цього, нещодавно було підтверджено два випадки бубонної чуми в сусідній провінції Ховд, 27-річний чоловік і його брат, 17 років. Сотні були щеплені після вступу в прямий або непрямий контакт з братами.

Міністерство охорони здоров'я Монголії визнало, що на підставі нового дослідження, гірські алтайські регіони Китаю та Росії, а також Монголія схильні до ризику чуми через заражені бабаків.

"Дуже важливо не полювати на бабаків і не їсти м'ясо", - сказав високопоставлений чиновник Дордже Наранджерел.

У 14 столітті - бубонна чума - вбила до 200 мільйонів чоловік.

Як писав "Апостроф", Всесвітня організація охорони здоров'я зробила офіційне звернення з приводу поширення бубонної чуми в Китаї і Монголії. Фахівці впевнені, що такі випадки не становлять небезпеки.