RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Одесу прибув шикарний лайнер з незвичайною історією: фото

В Одесу прибув київський теплохід-ресторан VIP-класу, проданий за борги власника, який Одеська судноверф відремонтує.

Про це повідомляє "Думська".

О 10:20 невеликий пасажирський теплохід "Святий Андрій" пройшов через Воронцовський створ і став біля причалу судноверфі "Україна".

Судно повинні поставити в док, де проведуть роботи з дефектації та очищення корпусу.

Цей теплохід був побудований в 1955 році в колишній Чехословаччині як буксир льодового класу "Федір Літке". Спочатку працював в радянському Дунайському пароплавстві на лінії Ізмаїл-Миколаїв-Херсон-Ізмаїл, потім його перевели в Нижній Новгород, в ВАТ "СК" Волзьке пароплавство ".

У 2005 році судно придбав відомий український фотохудожник Олександр Ктиторчук, і повністю перебудував, переобладнавши в пасажирське. Буксир перетворився в шикарний пасажирський лайнер класу люкс під назвою "St. Andre", з авторським дизайном інтер'єру. Він працював в Києві як дорогий теплохід-ресторан VIP-класу для весіль, банкетів і шикарних прогулянок по Дніпру.

Вартість оренди досягала 11 тисяч гривень на годину при замовленні від трьох годин. Проте кілька років тому судно вирішили продати за борги. Його оцінна вартість склала близько 13 мільйонів гривень.

Довжина теплохода 51 метр, ширина - 10 метрів, осадка - 2,20 м. Вантажопідйомність - 480 тонн. Пасажиромісткість - до 150 осіб. На борту кілька кают, ресторан і кінозал. Екіпаж - шість осіб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на узбережжі Лігурійського моря, в районі Порто-Підоккіо, на території комуни Фрамура в Італії, на глибині близько п'ятдесяти метрів, двоє професійних дайверів знайшли залишки старовинного затонулого судна.