RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Річниця визволення Лисичанська: як це було

Сьогодні, 24 липня, 6 років з того дня, як наші бійці звільнили місто Лисичанськ в Луганській області.

В період з 22 травня по 24 липня Лисичанськ був окупований бойовиками. Звільнили місто батальйон "Донбас" і 24-а механізована бригада.

"Апостроф" нагадує, як відбувалося звільнення.

Після того, як підрозділи АТО звільнили Рубіжне та Сєвєродонецьк, вони провели масштабну загальновійськову операцію в Лисичанську. Батальйонно-тактичні групи 24-ї і 95-ї бригад Збройних сил України вийшли на західні околиці міста, знищивши добре укріплені позиції ворога. З півночі пішли в наступ воїни 51-ї бригади Збройних сил і частини Національної гвардії України.

Українські армійці завдали потужного удару по супротивнику на декількох напрямках. Незаконні збройні формування чинили запеклий опір.

24 липня 2014 року в місті запанував мир. В той день о 22 годині 20 хвилин над міською радою Лисичанська Луганської області піднято державний прапор України.

26 грудня 2014 на опорному пункті поблизу Лисичанська українські бійці виявили і знешкодили диверсійну групу терористів. Бойовики, зі снайпером в складі, намагалася підійти до українських позиціях вночі. Військові вчасно помітили диверсантів, вогнем з автоматичної зброї загнали їх на мінне поле, 11 людей загинули, ще двох взяли в полон.

Як писав "Апостроф", в Андаль-сепаратисти осквернили пам'ятники загиблим бійцям АТО, які звільнили Лисичанськ від бойовиків.