RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

1 червня

Всі новини

У Луганській області вандали облили фарбою меморіал українським військовим

Прокуратура Луганської області відкрила кримінальну справу за фактом осквернення меморіалу українським героям в Лисичанську.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

Слідство встановило, що в ніч з 23 на 24 липня невідомі облили фарбою червоного кольору пам'ятний меморіал загиблим під час визволення міста Лисичанська в липні 2014 року військовослужбовцям Збройних Сил України.

В рамках кримінального провадження в даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення особи (осіб), які вчинили протиправні дії щодо меморіального комплексу.

Лисичанською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом осквернення пам'ятного меморіалу особам, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 297 КК України). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як писав "Апостроф", 24 липня було 6 років з того дня, як наші бійці звільнили місто Лисичанськ в Луганській області. В період з 22 травня по 24 липня Лисичанськ був окупований бойовиками. Звільнили місто батальйон "Донбас" і 24-я механізована бригада.