RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В РНБО оцінили загрозу вторгнення Росії у вересні - військові штаби готові

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос не виключає, що будь-які військові навчання, як ті, що проводить Росія, в тому числі в анексованому Криму, можуть перейти в "активну фазу бойових дій".

Про це Кривонос сказав "Крим.Реалії", коментуючи можливість атаки Росії проти України.

Нагадаємо, на вересень 2020 року Росія запланувала у Криму проведення військових навчань "Кавказ-2020".

Російські штаби і мобілізаційна база в Криму перебувають в стані готовності

"Коли штаби і мобілізаційна база підготовлені, а вони вже підготовлені в Криму, цей потенціал під виглядом резервістів може прибути спочатку на навчання, а навчання може перейти в активну фазу бойових дій, це відбувається дуже швидко. Сьогодні вранці це ще навчання, а завтра вранці це вже що - початок агресії ", - пояснив представник РНБО.

Україна готова до будь-яких загроз

За словами Кривоноса, всі існуючі загрози опрацьовані Генштабом.

"Все загрози, які можуть існувати, вони давно вже опрацьовані Генеральним штабом, і постійно переглядаються ці питання. І ці плани існують. І наші війська також проходять навчання і підготовку по протидії", - сказав він.

Україна повинна розраховувати на себе

Кривонос наголосив, що в Україні повинні чітко розуміти, що в разі агресії, розраховувати слід переважно на свої сили.

"Ми чітко повинні розуміти, що ми одні на полі і у нас не так багато країн, які нас підтримують. Нас підтримують країни Балтії, Польща, тому що вони розуміють ту загрозу, яка йде з боку Росії, і вони розуміють, що ми зараз для них союзники - ми повинні підтримувати. Нас підтримує Велика Британія, яка розуміє таку загрозу з боку Росії, нас підтримують Сполучені Штати, нас підтримує Канада, нас підтримує Японія. Інші країни Європи грають під дудку Росії ", - констатував Кривонос.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній заступник начальника генерального штабу, генерал Ігор Романенко заявив, що Україні слід готувати сили територіальної оборони на випадок військової агресії Росії.