RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Комаровський назвав єдиний препарат, який лікує COVID-19 - дорогий і дефіцитний

Відомий український лікар Євген Комаровський назвав єдиний препарат, ефективність якого при лікуванні COVID-19 більш-менш серйозно доведена, це - "Ремдесівір".

Відповідаючи на питання користувача на своєму сайті, доктор додав, що ці ліки є дуже дорогими і дефіцитними.

"Сьогодні є тільки один препарат, з приводу якого щодо дії при коронавірусі більш-менш серйозно доведена його ефективність - "Ремдесивір". Він дефіцитний, дуже сильно дорогий", - зазначив медик.

Комаровський додав, що препаратів з доведеною ефективністю при вірусних інфекціях дуже мало, і вони дуже специфічні.

"Ефективні противірусні препарати є, але їх кількість дуже обмежена. І препаратів з доведеною ефективністю при вірусних інфекціях дуже мало, і вони дуже специфічні. Універсальних немає. І, як правило, лікування такими препаратами дуже дороге. Потрібно довести, що лікується саме ця вірусна інфекція, тобто потрібно обстеження. Всі ці так звані "противірусні" препарати - копійчані, а іноді й не дуже, які типу "підвищують імунітет" і треба при будь-якому "чиху" їх пити, - це "розвод", - попередив Комаровський.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно міністерство охорони здоров'я України внесло зміни до протоколу лікування COVID-19, в нього додали ряд нових препаратів.