RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Жінка, якій першій зробили пересадку обличчя, померла - її історія дуже сумна

Конні Калп, яка першою в США перенесла операцію з часткової пересадки обличчя в 2008 році після того, як стала жертвою невдалої спроби вбивства з боку чоловіка, померла у віці 57 років.

Про це повідомляє Daily Star.

Поки невідомо, як померла Калп, але Інститут дерматології та пластичної хірургії клініки Клівленда, де вона перенесла хірургічне втручання, підтвердив її смерть.

"Конні була неймовірно сміливою, енергійною жінкою і надихала багатьох. Її сила була очевидна в тому, що вона була пацієнткою, яка прожила найдовше... Її рішення пройти процедуру, що часом лякає інших, стало подарунком для всього людства", - заявив доктор Френк Папай.

Калп була змушена перенести операцію після того, як залишилася без носа, щік, рота і ока - її чоловік вистрелив у неї перш, ніж направити пістолет на себе.

Конні перенесла 30 операцій з видалення сотень осколків з обличчя.

Вартість операції, яка включала відновлення 80 відсотків обличчя з використанням кістки, м'язів, нервів, шкіри та кровоносних судин від мертвої жінки, оцінювалася в 400 тис. доларів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше британська модель і телеведуча Кеті Пайпер перенесла чергову операцію після моторошного інциденту 12-річної давності. У 2008 році Кеті облили сірчаною кислотою, і з тих пір вона бореться за своє обличчя і зір.