RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скільки разів бойовики порушували режим перемир'я з початку тижня

Станом на вечір, 2 серпня, на Донбасі, за тиждень з початку дії режиму припинення вогню, що почав діяти з 27 липня, було зафіксовано 14 поодиноких неприцільних обстрілів з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Постріли, у різні дні тижня, лунали поблизу населених пунктів Водяне, Південне, Шуми, Новолуганське, Новотошківське, Оріхове, Луганське та Піски. Ворог здебільшого застосовував стрілецьке озброєння, хоча у деяких випадках вдавався й до провокацій використовуючи гранатомети.

Зокрема, 1 серпня бойовики 3 рази порушили режим припинення вогню. Провокації зі стрілецької зброї відмічено у районі населеного пункту Піски.

Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає.

ЗСУ впродовж тижня, на провокації не реагували. Протягом останніх семи днів на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів порушень режиму припинення вогню не було.

Нині ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Як повідомляв "Апостроф" 28 липня Донбасі в зоні проведення ООС помер український військовий Артур Бахнар. У нього були проблеми зі здоров'ям.

Крім нього, за останній тиждень на Донбасі померли ще двоє українських захисників - Сергій Вергун і Володимир Перекрестов. Причиною смерті, згідно з повідомленням прес-центру Штабу ООС, також стали проблеми зі здоров'ям.