RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

США атакували гігантські "шершні-вбивці" - їх укус може бути смертельним для людини

У США вдалося зловити одного з шершнів, які нападають на медоносних бджіл. Вперше інформація про шершнів з'явилася в ЗМІ в травні.

Про це пише видання Mashable.

Через місяці після того, як вони були вперше помічені в США, Департамент сільського господарства штату Вашингтон фактично зміг зловити одного за допомогою пастки.

Азіатський гігантський шершень став першим подібного виду, спійманим в США. Держагентство охарактеризувало новину як "обнадійливу". Незважаючи на те, що не дуже добре, що інвазивний вид шершня з'явився в США, наявність дієвої пастки означає, що можна починати пошуки і знищення їх гнізд.

Спійманих шершнів можна помітити і відстежити їх рух назад в колонії. Ці агресивні шершні харчуються комахами, і потрібно всього кілька десятків, щоб розірвати вулик.

Фото: WASHINGTON STATE DEPARTMENT OF AGRICULTURE

Це проблема, тому що популяція медоносних бджіл в США протягом багатьох років скорочувалася, і виживання людей частково залежить від їх подальшого існування. Їх запилення життєво важливо для підтримки життєздатності глобальної ланцюга поставок продуктів харчування.

Азіатські гігантські шершні також становлять загрозу для людей. Їх укус в кілька разів сильніше, ніж у середньої бджоли, і кілька укусів можуть бути смертельними. Вони не полюють на людей, але вони агресивні.

Фото: WASHINGTON STATE DEPARTMENT OF AGRICULTURE

Як писав "Апостроф", на пшеничному полі в Київській області з'явилася гігантська пляшка. Силует видно з космосу - довжина пляшки становить 202 метра, ширина 57 метрів.