RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Дії спецслужб санкціоновані владою: Тарас Козак назвав свою версію спроб захоплення "112 Україна"

Власник каналу "112 Україна" Тарас Козак вважає спробу рейдерського захоплення телеканалу співробітниками СБУ замовленням "особисто президента України Володимира Зеленського".

Так власник прокоментував звернення Служби безпеки України в суд з вимогою арешту корпоративних прав "112 Україна" і передачі їх в Агентство з управління активами (АРМА), яке було відхилено судом, повідомляється на каналі.

"Спроба СБУ передати канал в управління АРМА, а по суті незаконно відібрати у власника, є нічим іншим, як рейдерським захопленням. Такі дії спецслужби санкціоновані особисто президентом Зеленським. Рік тому будівлю телеканалу обстріляли з гранатомета, однак влада ніяк не відреагувала ні на цей кричущий факт, ні на погрози нашим журналістам з боку радикалів. "112 Україна" викриває корупцію в вищих ешелонах влади. Ми робили це за Порошенка і продовжуємо говорити про корупцію і кумівство за Зеленського. Офіс президента загруз в корупції. Його глава - Андрій Єрмак - є некомпетентним, неефективним менеджером, який провалив все ввірені йому державні справи. Депутати Зеленського викликають повій в парламентський зал, а бідних українців хочуть стерилізувати. Зеленський встановив мільйонні зарплати керівникам компаній, в той час як рядові українці отримують копійки, яких не вистачає на оплату комунальних послуг. І при цьому, замість порятунку країни, Зеленський займається політичними переслідуваннями опонентів. Нас не залякали дії минулої влади, не залякає і нинішня. Спроба відібрати "112 Україна" - це прямий тиск президента Зеленського на мене як на опозиційного депутата. Я і мої колеги по партії доб'ємося притягнення до кримінальної відповідальності всіх співробітників прокуратури і СБУ, які брали участь в цих незаконних діях. Це буде наука для всіх, хто задумає здійснювати нападки на незалежні засоби масової інформації", - зазначив Тарас Козак.

На телеканалі "112 Україна" звернення СБУ до суду з таким запитом вважають черговою спробою рейдерського захоплення, "досконалої за прямим наказом президента України Володимира Зеленського". Телеканал вважає, що дані дії влади є абсолютно незаконними.