RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.90
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  39.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Діти оголосили війну шкільній формі - тих, хто потрапить в руки вчителів чекає "публічна страта

У Таїланді школярі не захотіли слідувати дрес-коду і почали протестувати, їх акціями протесту можна зламати не систему, а психіку.

Про це повідомляє "Medialeaks".

Короткі стрижки для хлопчиків і майже ідентичні їм однотипні зачіски для дівчаток в школах Таїланду ввели ще в 1927 році і з тих пір не міняли. Якщо хлопцям особливих незручностей еталонний зовнішній вигляд не доставляє (хоча багатьом теж не подобається), то для дівчаток це серйозна проблема - ніхто не може відростити собі довгі локони і повинен ходити в "морально застарілій формі".

У Бангкоку проти такого стану речей діти організували цілий рух - "Поганий учень". Кількість членів точно невідома, але Міністерство освіти країни вже отримало від них більше 300 скарг на правила одягу і зовнішнього вигляду, які насаджуються вчителями.

Одна з членів групи - 15-річна Бенджамапорн Нівас зайшла найдалі. Вона виходить в місто разом зі стільцем, до якого її прив'язують однодумці. Їй заклеюють рот скотчем, на коліна кладуть величезні ножиці, а на шию вішають табличку.

"Ця учениця порушує шкільні правила, носячи довге волосся і чубок. Ви можете її покарати", - написано на табличці.

Така ініціатива подобається далеко не всім. У соціальних мережах її ображають і навіть погрожують їй через те, що вона нібито лякаюче себе веде і виступає проти традиційних цінностей. А майже завжди, коли Нівас з'являється в такому вигляді на публіці, звільняти її приходять поліцейські, а коли дізнаються, що це перформанс - забирають за порушення громадського порядку.

Відзначимо, що ті, хто потрапив руки викладачів піддаються публічній страті. Одній дівчинці вчителька 6 серпня при однолітках вкоротила одну половину зачіски.

Дістається і хлопчикам - за недостатньо коротку стрижку їм виголюють на потилиці частину волосся, як правило, чомусь в формі хреста.