RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Як дикі свині "оплакують" своїх мертвих - вчених здивувало відео, зняте дитиною

8-річний Данте де Корт з Арізони (США) подарував науковому світу цікаве відкриття, що проливає світло на скорботні ритуали тварин.

Про це пише видання "Вокруг Света".

У січні хлопчик став стежити за групою з п'яти пекарі, які живуть недалеко від його будинку. Пізніше Данте виявив, що одна з самок померла.

Реакція інших членів стада зацікавила де Корта. Протягом 10 днів тварини час від часу приходили до тіла самки, дивилися на нього, підштовхували, намагалися підняти, просунувши морду під труп. Крім того, пекарі захищали померлу від койотів. В основному вони приходили до тіла парами або поодинці, найчастіше в нічний час.

Записи, зроблені Данте, привернули увагу Маріан Альтріхтер з Міжнародного союзу охорони природи, яка вивчає цей вид тварин.

Спостереження 8-річного хлопчика лягли в основу статті, опублікованій в Міжнародному журналі поведінкової біології, де він фігурує як один з авторів. Вони стали першим свідченням наявності скорботних ритуалів у пекарі.

Як писав "Апостроф", мешканка Північного Уельсу Беккі Рамзі в кінці липня помітила в своєму саду польову мишу, яка не подавала жодних ознак життя, можливо, не витримавши бій з годівницею. Будучи великою любителькою тварин, жінка вирішила допомогти маленькій істоті , навіть якби раптом з'ясувалося, що це не просто гризун, а мишка-олень.