RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Священний Синод УПЦ опублікував звернення щодо проведення форуму "Люди миру"

Священний Синод Української православної церкви 17 серпня оприлюднив звернення щодо проведення в Україні Міжнародного громадського форуму "Люди миру".

Про це йдеться в прес-релізі церкви.

Звернення Священного Синоду Української православної церкви про проведення в Україні форуму було оголошено митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм (Паканичем), який є постійним членом Синоду і керуючим справами УПЦ.

"На території України шість років йде війна. Страждають мирні люди, громадяни України. Підтримуючи всі зусилля, і нові домовленості сторін конфлікту про всеосяжне припинення вогню, Українська Православна Церква звертається до громадян України та світу, суспільних, гуманітарних українських і міжнародних організацій, які представляють громадянське суспільство, які не є політичними і державними інститутами, і ініціює проведення міжнародного цивільного Форуму "Люди миру", здатного стати ефективною діалоговою платформою, яка згенерує зміст для розробки і реалізації програми дій щодо припинення конфлікту, і відновлення мирного життя людей на Донбасі і Сході України", - йдеться в зверненні.

Також в зверненні окремо зазначено, хто саме може бути запрошений до участі в форумі.

"Конфлікт на Донбасі і Сході України складний за змістом і прийшов не тільки до людей, які там проживають, а й до громадян всієї України. Цей конфлікт є частиною планетарних процесів, тим самим впливає на людей, що представляють міжнародне співтовариство. Саме тому, Священний Синод української Православної Церкви запрошує до дискусії і участі в Форумі мирних громадян, які проживають як в зоні конфлікту на Донбасі, так і впливових, професійних людей, які проживають в різних місцях України і країнах світу. Це люди, які отримали всенародне визнання своїм життям і особистими досягненнями, які стверджують загальнолюдські цінності, незалежно від національної та конфесійної приналежності, і здатні на розробку і реалізацію програми дій щодо припинення конфлікту, і відновлення мирного життя людей на Донбасі і Сході України", - повідомили в церкві.