RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

У Києві у Лаврі відзначили річницю інтронізації митрополіта Онуфрія

У Лаврі в Києві урочистим молебнем біля стін Успенського собору відзначили шість років обрання та інтронізації очільника української православної церкви митрополіта київського Онуфрія.

Про це повідомляє прес-служба церкви.

Як повідомили у церкві, ця дата збігається із днем пам'яті семи ефеських отроків. Згідно з церковним переказом, юнаків у часи гоніннь на християн замурували у печері, вони проспали у ній майже 200 років, прокинулися, коли християнство вже стало панівною вірою в Ефесі, і це чудо нагадує християнам, що смерть "це лише сон із якого із часом їх пробудить господь".

"Я бажаю всім, щоб господь молитвами святих отроків ефеських нас усіх беріг", - сказав під час події Онуфрій, Митрополіт Київський і всієї України.

Як вказав політик та церковний діяч Вадим Новинський, попри зовнішній тиск, УПЦ уникла розколів, і саме воля митрополіта київського і всієї України Онуфрія стала одним з факторів, що допоміг уникати скандалів у середині священництва та надмірної політизації.

"Протягом 6 років він не дає втягнути церкву у політичне життя", - зазначив щодо Митрополита Онуфрія народний депутат, диякон Вадим Новинський.

Церква під керівництвом Митрополита Онуфрія зростає та допомагає народу України вирішувати його проблеми, зазначили представники церкви.

"Тільки у Святогорській Лаврі у період з 2014 по 2016 рік знайшли притулок більше 30 тисяч переселенців", - розповів Митрополит, керуючий справами УПЦ Антоній.

З ініціативи митрополіта Онуфрія було передано апарати штучної вентиляції легень лікарням у Чернівцях та Києві та більше 100 тисяч тестів на коронавірус. На твердження Митрополита Антонія за шість років після інтронізації Онуфрія, "попри спроби розколу та політичний тиск" адміністрації п'ятогопрезидента, кількість приходів зросла. Так само збільшується кількість монастирів, монахів та монахинь УПЦ. І це на думку митрополита Антонія, свідчить про те, що церква живе та розвивається.