RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Для українців з 1 вересня вводяться нові правила в'їзду в Білорусь

З 1 вересня 2020 року для українців запрацює новий порядок перетину кордону з Білоруссю - для поїздок в країну громадянам України будуть необхідні закордонні паспорти.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України про набрання чинності постанови уряду "Про часткове зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян".

В ДПСУ заявили, що новий порядок виїзду дозволить покращити захист українських громадян, оскільки у разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація громадян України закордонними установами є тривалою та складною процедурою.

Також прикордонники прогнозують, що час проходження прикордонного контролю для кожного громадянина істотно зменшиться, оскільки інформація із закордонних паспортів зчитується автоматичними рідерами, а також покращиться запобігання випадкам використання підробок паспорта громадянина України (у формі книжечки) з огляду на незначний ступінь захисту документа.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі під час масових протестів затримали українських волонтерів. 15 серпня двоє звільнених українців в Білорусі - Костянтин Рєуцький і Євген Васильєв повернулися в Україну.