RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Водіям в Україні готують "сюрприз" зі штрафами за порушення ПДР - потрібно знати кожному

У Верховній раді зареєстровано законопроект №3424, яким передбачається звільнення від сплати судового збору у зв’язку з оскарженням штрафів ПДР.

Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Якщо зазначений законопроект буде ухвалено Верховною радою, водії зможуть отримати доступ до правосуддя та "безкоштовно" звертатися до суду за захистом від неправомірних дій працівників поліції.

Наразі, до прийняття законопроекту, необхідно сплачувавати судовий збір при оскарженні штрафів за порушення ПДР (Провадження № 11-1287апп18).

Це стало своєрідним обмеженням доступу громадян до правосуддя. Оскільки, для прикладу, за оскарження в суду штрафу у розмірі 170 грн. потрібно було сплатити 440 грн. судового збору.

За таких умов водієві було "дешевше" сплатити штраф, ніж оскаржувати його до суду, навіть якщо цей штраф був виписаний без жодних порушень ПДР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні порушників правил дорожнього руху вже не перший тиждень "ловлять" камери автовідеофіксації, які стали неприємним "сюрпризом" для водіїв, але все ж на штрафах можна заощадити.