RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

3 жовтня

2 жовтня

1 жовтня

27 вересня

Всі новини

"Спроба номер п'ять": в Одесі намагаються підняти затонулий танкер "Дельфі"

У середу, 26 серпня, в Одесі вже в п'ятий раз намагаються підняти затонулий танкер "Дельфі".

Про це повідомляє PavlovskyNEWS.

"Танкер "Делфі" знову намагаються вирівняти. Буксири тягнуть сумнозвісне судно за металевий трос. Раніше подібні спроби завершувалися невдачею", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що роботи проводить компанія "Трансшип".

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, з 11:00 стартує так званий технічний прогін - заплановано пробне кріплення буксирів для перевірки всього обладнання, яке буде використано при перевороті судна.

Нагадаємо, 18 липня судно вже хотіли підняти. Тоді на пляжі "Дельфін" готували територію, виганяючи людей. А раніше в Одесі підтвердили новий витік нафтопродуктів з танкера Delfi. Експерти взяли проби води біля міського пляжу "Дельфін". Згідно з результатами досліджень, встановлено перевищення нормованих значень за вмістом у воді нафтопродуктів в 2,2 рази.

Як повідомляв "Апостроф", міська комісія Одеси з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання прийняла рішення забезпечити додаткові заходи безпеки на території популярного пляжу "Дельфін" біля затонулого танкера Delfi і закрити туди доступ для населення.