Туреччина звинуватила російську владу в пригніченні кримських татар: офіційна заява МЗС

У Туреччині стурбовані обшуками, які російські силовики проводять в будинках кримських татар в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляють на сайті турецького МЗС.

"Ми з тривогою стежимо за обшуками в будинках турків-кримських татар і затриманнями, які відбулися в Криму сьогодні вранці. Це останній приклад кампанії систематичного утиску і залякування кримських татар після незаконної анексії Криму в 2014 році. Туреччина продовжить підтримувати своїх родичів, кримських татар, які захищали свої права і інтереси мирними засобами і намагалися зробити так, щоб їх голос був почутий демократичними методами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що вранці, 31 серпня, затримали чотирьох кримських татар, в будинках яких російські силовики проводили обшуки.

"Усіх чотирьох кримських татар затримали і везуть в будівлю УФСБ в Сімферополі", - стверджують активісти.

Також стало відомо про обшуки російських силовиків у будинках кримських татар в Судаку, Радянському і Нижньогірському районах. За даними активістів, обшуки проходили в будинках також Еневера Топчи, Айдера Аблякімова і Рідвана Умерова.

Читайте матеріал "Апострофа" - "Відведено місце прислуги, але ніяк не господаря": Заїр Смедлі про затримання в Криму татар.