RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Американські вчені знайшли засіб проти найбільш смертоносного раку

Дослідники з Техаського університету (США) повідомили про відкриття двох нових препаратів, які допомагають придушити зростання і розвиток недрібноклітинного раку легенів - одного з найпоширеніших онкологічних захворювань, п'ятирічне виживання при якому становить всього 10-20 відсотків.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-реліз про результати дослідження, опублікованого на сайті EurekAlert !.

Фахівці перевірили дію на кровоносні судини в новоутвореннях, які були пересаджені мишам, двох експериментальних ліків - тартрату ціклопаміна (CycT) і гем-зв'язуючого пептиду 2 (HSP2). Виявилося, що обидва препарати істотно придушували ріст пухлин.

Як сказано в оприлюдненому звіті, тканини пухлин поглинали менше кисню і виробляли менше АТФ - молекул, які забезпечують енергією для протікання біохімічних реакцій. Це відбувалося за рахунок зменшення аномального кількості кровоносних судин. В результаті в мікросередовищі пухлини містилося таке ж кількість кисню, як і в здорових тканинах.

Як повідомляв "Апостроф", Україна посідає друге місце в Європі за темпами поширення раку, в країні близько 1 мільйона чоловік, які успішно пройшли лікування і перебувають в стані ремісії.